Tiramisu cu fructe de pădure

tiramisu_fructe_padure

În weekend am ales să fac un tiramisu rapid și am folosit mascarpone, cremă de brânză, fructe de pădure și pișcoturi înmuiate în ceai verde cu rodie.

I know. Pișcoturile înmuiate în ceai verde nu sunt deloc pe aproape de rețeta clasică de tiramisu, dar îți promit că este cel mai delicios și cremos desert pe care îl vei mânca. Eu am folosit sortimentul de ceai verde cu rodie de la 5 O`Clock Tea.

Bonus: nu este foarte dulce ✨

Bonus 2: ceaiul verde cu rodie le-a dat o aromă super fresh pișcoturilor ✨

Pentru a-i da desertului tău acel quelque chose ca să fie numai bun de postat pe Instagram, ce-ai spune dacă ai monta într-un pahar transparent ingredientele? Eu le-am pus într-un pahar de martini și a ieșit tare chic!

IMPORTANT: din cantitățile de mai jos mie mi-au ieșit două pahare de martini pline cu tiramisu și două caserole 20 x 15 cm. Poți adapta cantitățile în funcție de recipientele tale

Tiramisu cu fructe de pădure

Timp preparare

30

minute
Frigider

30

minute
Total time

1

ora 

Ingrediente

  • 500 g mascarpone

  • 200 g cremă de brânză

  • 50 g zahăr pudră

  • 100 g fructe de pădure

  • 300 ml ceai verde cu rodie

  • 300 g pișcoturi

  • 10 g cacao

Mod de preparare

  • Pune la infuzat două lingurițe cu frunze de ceai în apa fierbinte pentru 5 minute. Strecoară frunzele și lasă ceaiul să se răcească într-un bol
  • Amestecă într-un alt bol crema de brânză cu cea mascarpone și adaugă zahărul pudră. Mixează totul cu ajutorul unui mixer până devine o compoziție cremoasă și lucioasă
  • Pregătește recipientele în care vrei să montezi desertul
  • Înmoaie câte un pișcot în ceai, pune-l în recipient și tot așa, pănâ când ai un strat frumușel de pișcoturi
  • Adaugă câteva linguri de cremă și nivelează totul cu grijă
  • Următorul strat este cu fructe de pădure. În funcție de preferințe, poți pune mai puține sau mai multe ( niciodată nu sunt prea multe )
  • Un strat de pișcoturi, de cremă și unul de fructe de pădure, pănâ când ajungi la final și închei cu un strat generos de cremă. Apoi presari puțină cacao.
  • Este recomandat să-l lași la rece cel puțin câteva ore, dar, din experiență, dacă ești super pofticios merg și 30 de minute
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments