Spumă de ciocolată cu 3 ingrediente

spuma_ciocolata_vegana

Când te gândești că poți face o spumă de ciocolată delicioasă cu doar trei ingrediente, parcă nici nu-ți vine să crezi, nu-i așa?

Și mai mare mirarea o să-ți fie când îți voi spune că această spumă nu conține albuș de ou, ci aquafaba – denumirea fancy a lichidului în care a fiert năutul. Până la urma sună mai frumos „am făcut un desert cu aquafaba„ ca „am făcut un desert cu apa de la năut„ 🙂

Ai nevoie doar de ciocolată ( cu lapte sau neagră ), două linguri de zahăr și lichidul de la o conservă de năut. Atât! Bine, poate și câteva fructe pentru decor. Dar asta rămâne la alegerea ta.

Chiar dacă această spumă de ciocolată se face foarte repede, știu că timpul de așteptare te poate demoraliza puțin. Așa am fost și eu când am citit o rețetă asemănătoare pe internet. De preferat este să lași recipientele în frigider peste noapte, pentru ca desertul să se poate închega cum trebuie.

Mai jos am lăsat toți pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri și tu de această rețetă. Dacă o încerci, nu uita să-mi dai tag ca să văd ce minunăție ai făcut ✨

P.S: la fel ca la albușurile de ou, este important ca bolul în care vei mixa lichidul cu zahărul să fie curat și complet uscat.

Spumă de ciocolată din 3 ingrediente

Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp răcire

10

ore

Ingrediente

  • lichidul de la o conservă de năut

  • 140 g ciocolată cu lapte

  • 2 lg zahăr

  • fructe și frișcă pentru decor

Mod de preparare

  • Scurge lichidul din conserva de năut într-un bol înalt, curat, fără urme de apă sau grăsime
  • Adaugă cele două linguri de zahăr și mixează totul până când lichidul devine o spumă albă, exact ca cea de albuș. Este important ca spuma să nu cadă de pe paletele mixerului
  • Într-un recipient topește ciocolata la bain – marie și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei
  • Adaugă ciocolata topită în spuma de năut și încorporeaz-o cu atenție
  • Toarnă amestecul obținut în trei recipiente. Pot fi niște ceșcuțe, pahare transparente, ori chiar într-un bol mai mare
  • Introdu recipientele la frigider peste noapte, pentru ca spuma de ciocolată să se întărească
  • Înainte de servire, le poți decora cu puțină frișcă și fructe – în funcție de sezon sau de preferință 🙂
ingrediente_spuma_de_ciocolata
reteta_spuma_ciocolata_vegana
spuma_naut_reteta_desert
desert_vegan_spuma_ciocolata
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments