Prăjitură cu zmeură și făină de cocos

prajitura_cu_zmeura_proaspata

O combinație de texturi, arome și gusturi. Așa aș descrie această prăjitură cu zmeură și făină de cocos.

Zmeura se regăsește și ea pe lista fructelor mele preferate. Chiar dacă ne putem bucura de ea doar câteva luni pe an, atunci când apare putem profita de ea la maximum – de la dulcețuri, salate de vară, deserturi aromate sau chiar înghețată făcută în casă.

Această prăjitură cu zmeură este tare pufoasă și aromată. Fructele pasate, practic cel de-al doilea strat al prăjiturii, oferă un gust interesant desertului. Iar crumble-ul pus pe deasupra, realizat din făină de cocos, fulgi de cocos și de migdale, oferă acea crocănțeală care te va bucura la fiecare linguriță.

Dacă încerci și tu rețeta, dă-mi de veste cum ți s-a părut ✨

Prăjitură cu zmeură și făină de cocos

Prăjitură cu zmeură și făină de cocos

Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 90 g făină

  • 2 lgț praf de copt

  • 20 g făină de cocos

  • 2 lgț zahăr brun

  • 5 lgț fulgi de cocos

  • 2 lgț zahăr pudră

  • 2 lgț fulgi de migdale

  • 70 g unt temeperatura camerei

  • 15 g unt temperatura camerei pentru crumble

  • 1 ou

  • 10 ml esență vanilie

  • 150 g zmeură proaspătă

Mod de preparare

  • Într-un bol mixează oul cu zahărul brun și esența de vanilie
  • Cu o spatulă amestecă puțin cele 70 grame de unt la temperatura camerei într-un castron, toarnă oul bătut și mixează până când totul este încorporat
  • Peste compoziție adaugă făina, praful de copt și mixează totul
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă întreaga compoziție
  • Oprește câteva fructe pentru decor. Restul zmeurei pune-o într-un bol și paseaz-o cu ajutorul unei furculițe
  • Întinde zmeura pasată peste compoziția din tavă, apoi pregătește ingredientele pentru crumble
  • Amestecă făina de cocos, fulgii de cocos și zahărul pudră cu cele 15 grame de unt. Compoziția rezultată sfărâm-o deasupra prăjiturii din tavă
  • Adaugă zmeura păstrată, câțiva fulgi de migdale și pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute
  • După ce a trecut timpul, poți face testul scobitorii pentru a te asigura că prăjitura este gata
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments