Prăjitură cu mere și scorțișoară

prajitura_cu_mere

Nu-i așa că deliciile cu mere parcă au un alt gust toamna? Așa și această prăjitură cu mere și scorțișoară – muuultă scorțișoară, pe care am încercat-o cu două weekend-uri în urmă.

Secretul este crusta aromată ce îmbracă blatul pufos. Un amestec simplu de unt, zahăr și scorțișoară, presărat cu grijă peste compoziție și caramelizat în cuptor timp de 50 de minute ✨

În ceea ce privește merele, acestea pot fi tăiate în bucăți mici sau felii foarte subțiri. Dacă preferi varianta din urmă, te ajută mult un feliator.

Nu îți mai mult de 10 minute să amesteci toate ingredientele și să le pui într-o tavă la cuptor. În plus, în rețetă am folosit ingrediente pe care le ai mai mereu la îndemână 😊

Zahărul brut nerafinat poate fi înlocuit cu zahăr brun, normal. Practic, în loc de 70 grame, vei pune 100 grame de zahăr brun. Melasa îmi place mult pentru că oferă o aromă puternică de caramel preparatului. Merită să încercați măcar o rețetă în care să o folosești.

Dacă încerci și tu preparatul, nu ezita să postezi pe Instagram sau Facebook, și dă-mi tag ca să văd cum ți-a ieșit ✨

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • Blat pufos cu mere
  • 200 g făină

  • 30 g zahăr brut melasă nerafinat

  • 70 g zahăr brun

  • 1 ou

  • 2 lgț scorțișoară

  • 200 ml lapte + jumătate lgț oțet

  • 30 ml ulei

  • 2 mere

  • 1 lgț praf de copt

  • 1 lgț extract de vanilie

  • Crocănțeală aromată
  • 15 g unt

  • 70 g zahăr alb

  • 2 lgț scorțișoară

Mod de preparare

  • Într-un bol amestecă uleiul cu zahărul și esența de vanilie.
  • Adaugă laptele și oțetul. Mixează bine.
  • Cerne făina, praful de copt și scorțișoara. Mixează până când nu rămân cocoloașe.
  • Curăță merele, taie-le bucăți și toarnă-le în compoziție. Mix, mix, mix.
  • Pune amestecul într-o tavă tapetată cu făină.
  • Pregătește mixul aromat. Topește untul și toarnă-l peste amestecul de zahăr cu scorțișoară. Textura finală trebuie să fie nisipoasă.
  • Pune amestecul aromat peste compoziție și așaz-o uniform pe întreaga suprafață a prăjiturii.
  • Introdu tava în cuptor la 170°C pentru 50 de minute. Sau până când scobitoarea iese curată.
  • Servește prăjitura cu puțină frișcă. Sau un sos de caramel, ciocolată sau chiar o budincă de vanilie.
prajitura_cu_mere_usoara
atelier_de_prajiturit_desert_cu_mere
prajitura_cu_mar_atelier
unt_cu_zahar_textura_nisipoasa
prajitura_cu_mere_tort
desert_cu_mere_scortisoara
4 1 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments