Pancakes pufoase în 4 pași

Niciodată nu-i un moment rău pentru o porție de pancakes pufoase cu dulceață, Nutella, miere, fructe proaspete ori sirop de ciocolată.

De când locuiesc împreună cu prietenul meu, în diminețile de weekend încercăm să gătim ceva mai mult față de clasicul bol cu lapte și cereale, iar această rețetă de pancakes este făcută aproape în fiecare zi de sâmbătă. Am făcut-o de atât de multe ori, încât dacă se întâmplă să o facem în timpul săptămânii, ni se dau toate zilele peste cap 🙂

Albușurile bătute spumă fac clătitele pufoase

Clătitele americane, cum mai sunt numite, au un secret pe care eu, cel puțin, l-am descoperit recent: ca să te bucuri de o porție de pancakes pufoase, albușurile trebuie bătute separat și incorporate în compoziția principală,

La început credeam că doar praful de copt le ajută să fie fluffy și moi, însă nu este chiar așa. Într-adevăr, durează puțin mai mult și necesită să murdărești două boluri, nu unul singur, însă te asigur că va merita deranjul.

Mai jos am notat toate ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un vis dulce ✨

via GIPHY

Pancakes pufoase în 4 pași

Porții

10

pancakes
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

20

minute
Total time

40

minute

Tu ce mănânci în diminețile de weekend?

Ingrediente

  • 100 g făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • un praf de sare

  • 1 linguriță scorțișoară ( opțional )

  • 2 ouă

  • 100 ml lapte

  • 5 ml ulei

  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

  • Pentru început separă gălbenușurile de albușuri. Într-un bol mixează gălbenușurile cu o lingură de zahăr, până când devin o spumă aurie, apoi adaugă laptele, făina, praful de copt și cel de sare, uleiul și scorțișoara – sau oricare alte mirodenii preferate
  • Într-un alt bol bate albușurile cu o lingură de zahăr până se transformă într-un nor pufos, apoi incorporează totul în prima compoziție, amestecând cu grijă de sus în jos
  • Pregătește o tigaie, unge-o cu puțin ulei sau unt și pune câte un sfert de polonic plin cu compoziție. Când încep să apară bule la suprafață, atunci este momentul să întorci clătita pe partea cealaltă. Continuă până când termini tot aluatul din bol
  • Momentul mult așteptat! Pregătește topping-urile preferate: gem, miere, sirop de arțar, fructe proaspete ori chiar sirop de ciocolată sau caramel, și savurează-le pe îndelete
5 3 votes
Article Rating
guest
2 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
1 month ago

Îmi place rețeta că este simplă dar gustoasă. Ce combinații de mirodenii sugerezi?