Macaroons cu cocos din 3 ingrediente

Și când credeam că nu pot să vin cu o rețetă mai simplă pentru acest final de an, iată că am găsit una super chewy și delicioasă – macaroons cu cocos.

Macaron și macaroons – două cuvinte asemănătoare, însă cu un rezultat total diferit.

Un macaron ( care se pronunță mack-a-ROHN ) – este acel desert franțuzesc realizat din făină de migdale, în multe culori și cu fel și fel de arome.

( mică, mică recomandare de cei mai DIVINI macarons mâncați vreodată – Chez Dodo – Budapesta. I know, sunt departe, dar dacă ai cândva drum pe acolo, să le faci o vizită )

Un macaroon ( care se pronunță mack-a-ROON ) – este un mic cookie realizat din fulgi de cocos. Bonus, poate fi îmbrăcat și în puțină ciocolată.

Acum că am stabilit care sunt diferențele între cele două, îți voi spune că în mod normal rețeta de macaroons se face cu albuș de ou, însă eu am simplificat-o ( mai mult decât era deja ).

macaroons_cocos

Așadar, ai nevoie doar de o conservă de lapte condensat, fulgi de cocos și puțină esență de vanilie sau zahăr vanilat.

P.S: le poți consuma așa, simple, sau poți merge cu rețeta mai departe. După ce sunt gata, poți trece fiecare macaroon prin ciocolată topită. Biensur că poți pune ce topping vrei ( eu am mers pe niște nuci braziliene și fulgi de merișoare )

Dacă încerci și tu rețeta, nu ezita să postezi pe Instagram sau Facebook, și dă-mi tag ca să văd cum ți-a ieșit ✨

Macaroons cu cocos din 3 ingrediente

Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

18

minutes
Total time

23

minutes

Ingrediente

  • o conservă de lapte condensat ( 305 ml )

  • 200 g fulgi de cocos

  • 1 linguriță zahăr vanilat/esență de vanilie

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
  • Într-un bol încăpător toarnă fulgii de cocos, laptele condensat și zahărul vanilat sau esența de vanilie.
  • Cu ajutorul unui mixer amestecă ingredientele bine până sunt corect încorporate.
  • Pentru a forma bilele de cocos, te poți folosi de un poș, o lingură pentru înghețată, ori chiar de o lingură/linguriță.
  • După ce le-ai format, pune tava la cuptor pentru 10 – 15 minute. Este important să nu pleci prea departe de bucătărie, deoarece deliciile se rumenesc destul de repede.
  • După ce trece timpul, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit timp de 10 minute.
  • Le poți consuma așa cum sunt sau poți să mergi mai departe cu rețeta și să treci fiecare macaroon prin ciocolată topită. Bonus, poți presăra câteva nuci, fulgi de cocos, merișoare liofilizate sau orice alte topping-uri îți mai trec prin cap.
reteta_macaroons
macaroons_3_ingrediente
fursecuri_cocos_reteta_usoara
decor_macaroons_cocos
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments