Nu putea trece vara fără să încerc această rețetă de crumble cu piersici și mure absolut de-li-cioa-să! Dacă vara trecută nu exista weekend în care să nu fac crumble, anul acesta parcă am lăsat rețeta mai spre finalul anotimpului.
Chiar dacă mai încerc din când în când câte-un desert impresionant, de cele mai multe ori îmi place să fac rețete dulci cât mai simple și cât mai rapide. Crumble-ul este una dintre ele.
Acest dulce este tare versatil și merge de minune cu aproape orice fruct. Zic aproape pentru că până acum am încercat doar cu prune, mere, căpșuni & rubarbă, piersici & vișine, și, cel prezent aici, piersici & mure. Dacă ar fi după mine, cred că aș face și unul cu cireșe & mentă proaspătă, cu zmeură, ori cu pere și sos de caramel pe deasupra.
Mai jos găsești toate ingredientele necesare pentru un crumble cu piersici și mure delicios. Dacă încerci rețeta, nu uita să-mi dai de veste ca să văd ce minunăție ți-a ieșit ✨
P.S: Poți folosi atât fructe congelate, cât și fructe proaspete. Eu am avut piersici congelate, deja tăiate, și mure proaspete.

Crumble cu piersici și mure
10
minutes35
minutes45
minutesIngrediente
130 g mure
200 g piersici
60 g unt
120 g fulgi de ovăz
3 lgț fulgi de migdale
2 lg zahăr brun pentru fructe
2 lgț mentă uscată pentru fructe
2 lgț fulgi de migdale decor
2 lgț zahăr brun decor
Mod de preparare
- Într-un bol amestecă fructele cu zahărul, menta și fulgii de migdale
- Amestecă într-un castron fulgii de ovăz cu 50 de grame unt și fulgii de migdale
- Cu ajutorul untului rămas, unge recipientul în care vei face desertul
- Adaugă amestecul de fructe și așază mixul de fulgi de ovăz cu unt pe deasupra
- Presară 2 lingurițe de zahăr brun și 2 lingurițe de fulgi de migdale pentru decor
- Pune recipientul în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 – 35 de minute. Atunci când s-a rumenit și, cum îmi place mie să-i zic, crumble-ul începe să bolborosească, este numai bun de scos din cuptor
- Poți să-l servești simplu, cu puțin iaurt grecesc ori chiar cu o cupă din înghețata preferată



