Cookies fără unt, cu merișoare și ciocolată neagră

reteta_cookies_cu_merisoare_si_ciocolata_neagra

Ce se întâmplă atunci când ai poftă de ceva dulce, însă nu ai toate ingredientele necesare în casă? Improvizezi 🙂

De multe ori mi s-a întâmplat să am poftă de ceva dulce și să realizez că n-am toate igredientele necesare la îndemână. Astfel, am învățat că cel mai bine este să înlocuiești, acolo unde se poate, ingredientele din rețete cu ceea ce ai în casă. Ca de exemplu în această rețetă de cookies – când m-am uitat după ingrediente, mi-am dat că nu aveam unt, așa că am folosit ulei de măsline 🙂

I know. Te gândești că uleiul de măsline are o aromă puternică și că acei cookies fără unt, cu merișoare și ciocolată neagră, numai cookies nu vor fi, însă te asigur că finalul acestui experiment te va încânta tare mult.

Vor ieși cei mai delicioși – pufoși – ciocolătoși biscuiței.

Mai jos găsești toate ingredientele de care ai nevoie, precum și pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci și tu rețeta.

Pregătește uleiul, făina și ciocolata ( poți pune chiar mai multă față de gramajul menționat mai jos ), și spune-mi cum ți s-au părut după ce-i guști ✨

Cookies fără unt – cu ce pot înlocui untul din cookies?

Dacă vrei și tu să experimentezi această rețetă, iar uleiul de măsline nu este tocmai pe placul tău sau nu-l ai la îndemână, iată care sunt alternativele pentru unt:

  • ulei de cocos
  • ulei vegetal
  • margarină vegetală

IMPORTANT: eu am încercat rețeta doar cu ulei de măsline, nu și cu celelalte alternative menționate mai sus, iar gustul sau consistența cookie-ului poate să difere

Cookies fără unt, cu merișoare și ciocolată neagră

Porții

22

cookies
Timp preparare

20

minute
Timp gătire

25

minute
Timp total

45

minute

Tu când ai încercat ultima dată o rețetă de cookies pufoși fără unt?

Ingrediente

  • 100 g făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

  • puțină sare

  • 100 g zahăr brun

  • 70 ml ulei de măsline

  • 2 ouă

  • 70 ml lapte

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 50 g merișoare

  • 50 g ciocolată neagră ( sau mai multă. niciodată nu-i prea multă ciocolată )

Mod de preparare

  • Într-un bol amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea
  • Pregătește un bol și pentru ingredientele umede. Pune uleiul, zahărul brun, zahărul vanilat și cele două ouă și amestecă-le cu un tel, ori cu un mixer, până când compoziția devine o spumă gălbuie, iar zahărul este topit complet
  • Adaugă 5 linguri din amestecul ingredientelor uscate peste compoziția umedă și combină-le cu grijă. Incorporează merișoarele și ciocolata neagră tăiată în prealabil, apoi continuă să adaugi ingredientele uscate rămase în bol
  • Tapetează două tăvi cu hârtie de copt și așază cu o lingură compoziția. Este important să lași spațiu între cookies, deoarece aceștia se vor umfla la cuptor și riști să-și strice forma. Pune la frigider tăvile pentru 10 minute
  • Introdu tăvile în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 20 – 25 de minute. Atunci când sunt rumeni, trebuie să-i scoți

Spune-ți părerea

avatar