Bundt Cake cu afine și glazură de lămâie

bundt_cake_afine_lamaie

M-au fascinat mereu formele Bundt pentru prăjituri. De ce? Pentru că poți transforma un simplu desert într-unul super chic fără prea mult efort. Eu am pregătit un Bundt Cake cu afine și glazură de lămâie și pot spune doar atât: este ca un nor ușor și pufos pe care cu greu îl voi uita ✨

Pe lângă aspectul vizual plăcut, tăvile Bundt mai oferă un beneficiu preparatului: în aceste tip de tăvi, aluatul atinge o suprafață mult mai mare, față de recipientele clasice, iar coacerea este mai uniformă și omogenă. Poți citi aici mai multe detalii despre istoria tăvilor.

Un desert făcut în tava Bundt poate fi cu orice te încântă pe tine – poate fi simplu, cu fructe, ciocolată, vanilie, cu portocale, cu mirodenii care mai de care sau chiar cu caramel sărat ( yum, cred că voi încerca treaba cu caramelul ). Te poți juca și improviza astfel încât să-ți iasă cel mai delicios Bundt Cake, însă este important să respecți gramajul celorlalte ingrediente din rețetă.

Până să improvizezi, zic să te bucuri de rețeta de Bundt Cake cu afine și glazură de lămâie, ca să te convingi că merită să-l încerci și cu alte minunății de ingrediente 🧡

Bundt Cake cu afine și glazură de lămâie

Timp preparare

25

minute
Timp gătire

35

minute
Timp total

1

ora 

Ingrediente

  • 100 g unt

  • 100 ml lapte

  • 100 g zahăr

  • 180 g făină

  • 3 ouă la temperatura camerei

  • 7 g praf de copt

  • un praf de sare

  • 125 g afine

  • 4 lingurițe zeamă de lămâie

  • 1 linguriță făină

  • INGREDIENTE GLAZURĂ LĂMÂIE
  • 10 ml zeamă de lămâie

  • 30 g zahăr pudră

Mod de preparare

  • Într-o cratiță mică topește untul și adaugă-l în paharul cu lapte
  • Pregătește un bol și amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea
  • Într-un alt bol, sparge ouăle și mixează-le cu zahărul până când au o consistență pufoasă ( în jur de 2 – 3 minute )
  • Adaugă treptat compoziția în bolul cu ingrediente uscate și amestecă cu grijă până când acestea sunt incorporate
  • Adaugă mixul de lapte cu unt și amestecă până când consistența aluatului este cremoasă, lipsită de cocoloașe
  • Pune afinele într-un castron, toarnă zeama de lămâie și lingurița de făină. Amestecă până când toate afinele sunt acoperite uniform
  • Toarnă afinele în compoziție și cu ajutorul unui tel sau a unei spatule încorporează-le
  • Încălzește cuptorul la 175 grade
  • Unge tava cu unt, apoi tapoteaz-o cu făină. Acest pas va ajuta compoziția să nu se lipească de tavă
  • Toarnă compoziția în tavă și pune-o în cuptor pentru cel puțin 35 de minute. Când începe să se rumenească, poți face testul scobitorii. Dacă aceasta iese uscată, atunci este momentul să scoți tava din cuptor
  • Lasă preparatul să se răcească în tavă pentru 10 minute, apoi scoate-l cu grijă și pune-l pe un grătar ori pe un tocător
  • MOD DE PREPARARE GLAZURĂ
  • Cât timp checul se răcește complet, poți pregăti glazura de lămâie. Pune într-un castron 10 ml zeamă de lămâie și 30 gr zahăr pudră. Amestecă până când devine o glazură transparentă și absolut delicioasă
  • O poți turna direct peste chec, înainte ca acesta să fie servit, sau chiar peste feliile tăiate în farfurie. Aroma puternică a lămâii, combinată cu acest chec pufos de zici că-i un nor, este cea mai bună combinație ✨
5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments