Batoane cu ovăz și afine

cover_rețetă_batoane_cu_ovăz

Prima rețetă pe 2021 este simplă și guustoasă. Cele mai mi-nu-na-te batoane cu ovăz și afine pe care le-am mâncat ( și singurele pe care le-am făcut până acum ), le poți experimenta și tu ✨

Întotdeauna mi-au plăcut deserturile cu fructe, în special cele cu afine. Iar în cazul acestei rețete, crocănțeala fulgilor de ovăz cu afinele dulci și zemoase au făcut o super echipă.

N-ai nevoie de prea multe ingrediente pentru aceste batoane cu ovăz, iar dacă uleiul de cocos nu este preferatul tău, ori nu-l ai la îndemână, poți să folosești unt topit.

Dacă nu-ți place să faci deserturi fiindcă murdărești prea multe boluri și linguri, trebuie să știi că pentru această rețetă vei murdări un bol și o spatulă. Nici că poate fi mai bine, nu?

Dacă încerci și tu preparatul, nu ezita să postezi pe Instagram sau Facebook, și dă-mi tag ca să văd cum ți-a ieșit ✨

Batoane cu ovăz și afine

Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Total time

55

minutes

Ingrediente

  • 80 g fulgi de ovăz

  • 100 g făină

  • 100 g zahăr brun

  • 80 g miere

  • 40 g ulei de cocos ( merge foarte bine și untul )

  • 150 g afine

  • 1 tsp esență vanilie

  • 1 tsp scorțișoară

  • un vârf de sare

  • 2 tsp amidon de porumb

  • sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

  • Pune într-un bol fulgii de ovăz, făina, scorțișoara, esența de vanilie, 50 grame zahăr brun, mierea și uleiul de cocos. Amestecă-le cu o spatulă. Într-un bol mic pune 4 linguri din amestecul rezultat.
  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă restul compoziției în ea. Cu ajutorul degetelor, da-i formă urmând linia recipientului.
  • În același bol folosit la primul pas, amestecă afinele cu cele 50 grame de zahăr rămase, amidonul de porumb și sucul de lămâie. Amestecă până când toate fructele sunt acoperite.
  • Toarnă afinele în tavă împreună cu siropul rămas în recipient. Pe deasupra presară neglijent din crumble-ul păstrat.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 45 de minute.
  • După ce scoți desertul din cuptor, lasă-l la răcit timp de 15 minute, abia apoi porționează-l.
rețetă_desert_cu_afine
batoane_cu_ovăz_afine
batoane_cu_ovăz_miere
rețetă_simplă_desert_fructe
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments