Banana Bread cu Zmeură

banana_bread_chec_banane

Banana bread făcea parte din lista mea de dulciuri homemade înainte ca toată nebunia cu gătitul din timpul pandemiei să apară. Este un desert ușor de făcut, delicios și are o aromă atât de puternică, că-ți miroase toată casa a, ghici ce, banane.

Am făcut-o de așa multe ori, încât până acum mi-am dat seama cum o prefer din punct de vedere al texturii și al gustului:

  • textura umedă
  • cu 0 sau foarte puțin zahăr – îmi place să folosesc banane foarte coapte, dulci și aromate
  • cu ciocolată, fructe incorporate sau puse doar la suprafață

Mai jos am lăsat ingredientele și pașii pe care eu îi urmez atunci când mă apucă dorul de o banana bread delicioasă. Dacă urmezi rețeta, fa-i o poză frumoasă, urc-o pe Instagram sau Facebook și dă-mi tag să văd ce minunăție ai făcut ✨

Banana Bread: desertul pandemiei 2020

Banana Bread: desertul pandemiei 2020

Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Total time

50

minutes

Checul aromat de la micul dejun, din pauza de prânz ori cel care potolește pofta de ceva dulce.

Ingrediente

  • 2 banane mari coapte sau 4 banane mici

  • 2 ouă

  • 200 gr făină

  • 5 gr praf de copt

  • 30 ml lapte

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 1 linguriță cacao ( opțional )

  • 10 gr zahăr

  • 1 lingură ulei

  • fructe pentru decor – zmeură sau fructe de pădure

Mod de preparare

  • Pasează bananele într-un bol
  • Separă albușurile de gălbenușuri și așază-le în boluri diferite. Bate albușurile cu zahărul
  • Mixează gălbenușurile, adaugă laptele, uleiul, făina, praful de copt și scorțișoara
  • Peste compoziția obținută adaugă câte o lingură din albușurile bătute și incorporează cu grijă
  • Toarnă compoziția într-o tavă cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, și așază fructele deasupra ei. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 de minute
5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments