7 băuturi calde pe care trebuie să le încerci în anotimpul rece

Aveam în minte acest articol cu băuturi calde de foarte mult timp. Îmi doream să documentez fiecare rețetă în parte, să fac poze și să le urc pe site, însă cum nu ies mereu lucrurile așa cum îmi propun, am zis să adun totuși cele 7 rețete speciale într-un material simpatic și să-i dau drumul în lume.

Fiecare băutură este diferită și, implicit, conține ingrediente care mai de care. Condimentele pe care trebuie să le ai cel mai des la îndemână, sunt: scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și extractul de vanilie.

În rândurile de mai jos vei vedea combinații interesante cu suc de mere, unt de arahide, pudră de cacao sau lapte de cocos, așa că scoate cănile crăciunești și pornește aragazul pentru cele mai delicioase băuturi calde.

1. Turmeric Latte

Medjool Date “Golden Milk” Turmeric Latte; Fitmittenkitchen.com

Când combini curmale cu ghimbir proaspăt, lapte de cocos, spicy condiments și turmeric, nu are cum să nu-ți iasă o băutură delicioasă.

Ai nevoie de 1/2 cup lapte de cocos, 2 cups lapte de migdale sau caju, 1/2 tbsp ulei de cocos, 1/2 tsp turmeric, 1/4 tsp cardamom, 1/8 tsp piper negru, 2 curmale fără sâmburi și 1/2 ghimbir proaspăt, curățat. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru două căni delicioase, îi găsești aici.

2. Ciocolată caldă decadentă

Warming rich and decadent hot chocolate; Gingerwithspice.com

Când ai băut ultima oară o ciocolată caldă cu adevărat delicioasă? În căutările mele pe internet am dat și de această ciocolată caldă care este foarte ușor de făcut.

Ai nevoie doar de 150 g ciocolată neagră, 1 litru de lapte, 2 tbsp pudră de cacao, 1 tbsp zahăr și 1 tsp extract de vanilie. 12 minute mai târziu și o oală murdară, te poți cuibări în pat, cu ceașca în mână, și te poți uita la filmul preferat. Pentru preparare, urmează pașii de aici

3. Lichior de ouă homemade

Homemade Eggnog Recipe; Masalaherb.com

Dacă și tu ai tot auzit de lichiorul de ouă sau de eggnog, dar nu l-ai încercat niciodată, iarna aceasta este timpul să-l faci chiar la tine acasă. Am găsit această rețetă super easy, de care nu numai că mă voi bucura în zilele friguroase, ci o voi integra și într-un desert de Crăciun ( mai multe nu spun 🤫 ).

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 cups lapte, 1 păstaie vanilie, un vârf de nucșoară, 1 1/4 cup smântână lichidă pentru frișcă, 5 gălbenușuri și 1/2 cup zahăr. Pentru servire poți integra și puțin alcool – 1 1/2 cup rom, 1 albuș de ou, nucșoară sau un baton de scorțișoară pentru decor. Pentru a face băutura, urmărește cei 3 pași și sfaturile de aici

4. „Wasaill” sau cidru de mere aromat

Wasaill; Tastesbetterfromscratch.com

Rețeta tradițională de Wasaill se face cu lichior, mere, brandy și alte condimente picante. Eu am găsit o variantă ce combină cele două rețete într-una fără alcool, dar la fel de aromată.

Ai nevoie de 2 mere, 8 cups suc de mere, 2 cups suc de portocale, 1/3 cup suc de lămâie, 4 bețe de scorțișoară, 15 cuișoare întregi, 1/4 tsp ghimbir ras, 1/4 tsp nucșoară, 1 tbsp zahăr brun. Bineînțeles, poți adăuga alcool după plac, însă indiferent de alegere, trebuie să urmezi pașii de aici.

5. Ciocolată caldă cu unt de arahide

Peanut Butter Hot Chocolate; Bakingmischief.com

Ciocolată caldă + iarnă = 🤍

Ciocolată caldă + unt de arahide + iarnă = 😮

Rețeta de mai jos combină untul de arahide și pudra de cacao într-o băutură super delicioasă. Este super simplă de făcut, așa că nu ai scuze atunci când trebuie să te pregătești de întâlnirea pe Zoom de Secret Santa 🙂

Ai nevoie de 25 g de zahăr, 7 g pudră de cacao, 1 tbsp apă, 1 cup lapte și 1 tbsp unt de arahide cremos. Pentru topping poți folosi niște frișcă ori chiar un sos de unt de arahide. Descoperă pașii pe care trebuie să-i urmezi aici.

6. Ciocolată caldă cu lapte de cocos

Coconut Milk Hot Chocolate; Shewearsmanyhats.com

Dacă ești fan cocos, așa, ca mine, această băutură caldă sigur va fi pe placul tău 🙂 Combinația de cacao cu lapte de cocos este super yumyy!

Este important să știi că trebuie să folosești lapte de cocos în cutie de carton, nu cel la conservă, iar integrarea pudrei de cacao în lapte îți va da ceva bătăi de cap. Unul dintre sfaturi ar fi să pui o lingură de lapte cald peste cacao și să amesteci până când se formează o pastă. Adaugi amestecul peste lapte și voilà, te bucuri de băutura caldă.

Ai nevoie de 4 cups lapte de cocos neîndulcit, 1/4 cup pudră de cacao, 1/4 cup zahăr, 1/4 tsp scorțișoară pentru decor. Urmează toți pașii de aici.

7. Hot Buttered Rum sau deliciu cu spicy rom și unt

Hot Buttered Rum; Celebratingsweets.com

Trebuie să recunosc, această băutură n-am încercat-o până acum, dar pare absolut de-li-cioa-să. Spun asta pentru că mereu m-a amețit ( într-un sens bun ) combinația de zahăr brun cu condimente, iar untul poate doar să dea o cremozitate demențială băuturii. Despre rom nu mai spun nimic…cred că știi și tu cum este 🙂

Pentru 4 – 5 căni ai nevoie de: 4 tbsp unt nesărat, la temperatura camerei, 1/3 zahăr brun, 3 tbsp sirop de arțar sau miere, 1/2 tsp scorțișoară, 1/8 tsp nucșoară, 3 cuișoare întregi, 1/4 tsp extract de vanilie, un vârf de sare, 3/4 cup rom spicy, 3 cups apă fierbinte. Pentru o băutură de neuitat, urmează pașii de aici.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments