Dulciurile devin, mai devreme sau mai târziu, parte din meniul celor mici. Știm cu toții că cele mai bune prăjituri sunt cele făcute în casă de mama sau bunica, în bucătăria plinăăă de arome, dar mai știm că sunt și mai gustoase dacă preparatele sunt pregătite împreună cu micii bucătari.

Ingredientul vedetă al acestei rețete este MORCOVUL. Nu, nu vom face o mâncărică de legume sau o supă, ci îl vom folosi într-un desert simplu, gustos și la îndemâna oricui! Brioșele cu nuci și cremă de brânză reprezintă o gustare inedită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! De asemenea, îi puteți ruga pe pitici să vă ajute la amestecul ingredientelor, precum și la ornatul brioșelor.

Ingrediente pentru brioșe:

  • 250 g de morcovi (4 morcovi medii)
  • 100 g de miez de nucă
  • 100 g de zahăr
  • 50 g de stafide
  • 220 g de făină
  • 10 g de praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară/nucșoară/ghimbir ras sau pudră (la alegere)
  • 1 baton vanilie
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 200 g de cremă de brânză
  • 50 g de unt
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • coaja rasă de la o portocală

Pentru început vom curăța morcovii și îi vom da prin răzătoare. Îi amestecăm cu făina, praful de copt, zahărul, scorțișoara (sau oricare alt condiment ales),  miezul de nucă, zahărul și stafidele. Într-un bol separat spargem ouăle și le amestecăm cu uleiul și semințele batonului de vanilie. Cu ajutorul unui tel omogenizăm cele două compoziții. Așezam hârtiuțe pentru brioșe în tăvile speciale, le umplem cu compoziția creată și le dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

În timp ce brioșele se odhinesc în cuptor, ne vom ocupa de crema de brânză. Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, apoi se adaugă crema de brânză și coaja rasa a unei portocale.

Când bucătăria începe să miroasă a vanilie, portocală și scorțișoara, înseamnă ca brioșele sunt numai bune de…MÂNCAT! Haha, încă nu! Înainte de a face acest lucru, le decorăm cu un strat subțire de cremă și presărăm câteva bucățele de miez de nucă.

Aștept cu drag poze și impresii dacă vă hotărâți să faceți rețeta pentru cei mici sau împreuna cu ei. 🙂

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *